30 Ağustos 2017 Çarşamba

Sizden gelenler 2 (Ev yapımı sabunlar)

ev yapımı sabun


Sabun dünyası çok renkli bir dünya diye düşünüyordum ki sanırım bu fikrim sabun yapımıyla ilgilenenler renkli insanlar olarak değişmeli bundan böyle. 

Esra Yağız Hanım' ı sabun yazılarında yorumları takip edenler mutlaka görmüştür kendisi sadece kalıp sabun değil sıvı sabun yapımında da iddialı. Kolajda görülenler lavantalı, defne yağlı, ardıç katranlı, aynısafalı kalıp sabunları ve zeytinyağlı sıvı sabunları. Gerçek aloe vera jeli kullandığı sabunlarını ve daha fazlasını İnstagram'da kimyageranne hesabında paylaşıyor.
Kendisi kimya doktoru ve aşikar olduğu üzere hem bilgisi hem de marifetliliği sabunlarında adeta vücut bulmuş. 

doğal sabun

Sabun yapımıyla ilgilenen kişiler sadece renkli değil aynı zamanda tabiata ve tabi olana sevdalı insanlar. Gülseren Tursun Hanım'da tanıştığıma çok memnun olduğum hem şehir hem köy hayatını iyi bilen birisi. Kendisi zeytinliklerinde hasat zamanı yere düşen zeytinle daldaki zeytini ayrı ayrı toplayacak kadar titiz ve özenli. Dip zeytinlerinden elde edilen yağı sofralık yağın haricinde değerlendirme fikri onu sabun yapımı konusunda araştırma yapmaya yöneltmiş hatta ilk olarak kaynatma usulü klasik yöntemle sabunlar yapmış ve bir zaman sonra bu bilgiyle yetinmeyip araştırmalarına devam etmiş. Soğuk yöntemle denemeler yapmaya yeni başlayan Gülseren Hanım'ın keçi sütlü ilk sabunlarını görmektesiniz. Kendisi ayrıca silindir kalıptan yana tercihini kullanmış ki benim de çok sevdiğim ve iyi sonuç aldığım bir sabun kalıbı seçeneğidir. İnstagram'da kendi adıyla Gülseren Tursun Hanım'ın hesabına göz atabilir çalışmalarını takip edebilirsiniz. 

ev yapımı killi sabun


Diğer bir sabun paylaşımımız Ayşen Özyılmaz Hanım'a ait, kendisi değişik şekillerde tekli kalıplar kullanmış ve gönlümde ayrı bir yeri olan ve herkese mutlaka tavsiye ettiğim killi sabunlardan yapmış. Çok güzel ve çok doğal görünüyorlar, yeni sabun denemelerinde de kendisine başarılar diliyorum. 

Yaptığınız sabunları siz de paylaşmak isterseniz ilimilmek@gmail.com adresime fotoğraflarınızı bekliyorum. 

4 yorum:

  1. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, sabunlarımın resimlerini görmek beni heyecanlandırdı nedense :)
    çok teşekkür ederim yer verdiğiniz için. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir memnuniyetle:)
      Çalışmalarınızda başarılar dilerim, hayranlıkla izliyorum.

      Sil