20 Mart 2015 Cuma

Beş şiş beş değişik iş 2 (Kazak örgüsü)

mini kazak

Beş şişle yapılabilecek beş değişik iş yazı dizisinin 2. bölümüyle karşınızdayım. Bu sefer beş şişle kazak ördüm. Hem de reglan kollu ve boğazlı bir kazak. Gördüğünüz gibi pek şirin, neredeyse avuç içi kadar kendisi.
Bu kazağın yapım aşamalarını burada buldum. Boğaz kısmından başlanıp aşağıya doğru örülüyor. Başlarken 16 ilmek atıp daha sonra arttırıyorsunuz, böylece reglan görünümü oluşuyor. Çok zahmetli olduğu düşünülse de gördüğünüz gibi kazak örmek için bazen bir iki saat bile yeterli olabiliyor.
Çorap şişleri kısa olduğundan ve şişlerin her iki ucu da açık olduğundan beş şişle yetişkin kazağı örmek şuan için pek mümkün görünmüyor gözüme, ama kazak örerken boğaz kısmı ve kollar için beş şiş kullanmayı kesinlikle öneririm. Hatta bebek kazaklarında ya da süveterlerinde de belli bir büyüklüğe kadar beş şişin kullanılabileceği umudunu taşıyorum.

minik bere

Bu arada minik kazağa uygun bir de minik bere örüverdim ikisi takım oldular :)
Beş şişle yapılabilecek diğer işlerde görüşmek üzere :)

3 yorum:

  1. Çooook şirin olmuş, hele minik bereye bayıldım :) Ellerine sağlık :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevimli olmuş bunlar. Bayıldım! Beş şiş kullanımını ilk kez patik ören bir komşumuzda görmüştüm. Çok karmaşık görünmüştü gözüme o yaşlarda. O zamandan beri çoooook zor ve çoooook uzak gibi geliyor benim için :)) Ama böyle birçok şey örülebilmesi de çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Buna bayıldım..Böyle küçük şeyleri çok seviyorum :)

    YanıtlaSil