1 Şubat 2015 Pazar

Spiral Bardak Altlıkları

renkli bardak altlığı
 
 
Bu harika bardak altlıklarını internette görmüştüm ve çok beğenmiştim. Özellikle spiral şekilde ilerleyen beyaz hat nasıl yapılıyor diye merak etmiştim. Kısa bir araştırmadan sonra bu bardak altlıklarının tarifini internette anlatımlı olarak buldum. Eğer siz de denemek isterseniz Barbara Smith'in blogunda resimli ve aşamalı anlatımını bulabilirsiniz. 
 
 

bardak altlığı

Farklı renklerde çalışmak için oldukça uygun bir model, hatta tüm parçaları aynı renkte örüp üzerindeki krem rengi hattı farklı renklerde yaparak da deneyebilirsiniz.

tığ işi bardak altlığı

Bu bardak altlıklarını örmek için 2.5 numaralık tığ kullandım ve Barbara'nın tarifinden bir sıra fazla ördüm.

spiral bardak altlıkları

 
Ayrıca bu bardak altlıklarını yaparken yeni bir teknik öğrenmiş oldum, o da krem rengi hattın oluşmasını sağlayan tığ tekniği. Barbara bu tekniği de resimli olarak harika şekilde anlatmış.

Ben çok severek ördüm umarım siz de denersiniz. Harika anlatımı ve paylaştığı bilgiler için Barbara'ya da ayrıca teşekkür ederim. Danke Barbara für dein tolles Tutorial, das Probieren hat mir viel Spass gemacht.

5 yorum:

  1. Çok hoşlar. Amerikan servisi de olur. Ellerinize sağlık. İnşallah üşenmez, ben de yaparım:))) Bu arada fotoğraflar da çok hoş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Neşeli Quilling, fotoğrafları beğenmenize de çok sevindim :) Bazen fotoğraf çekme aşaması yapım aşamasından uzun sürüyor. Pek vakıf olamadığım bir konu bir de üzerine müşkülpesentliğim eklenince hayli zorlanıyorum. Zamanla aşarım umarım :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuşlar, renkler de harika :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok şık duruyor. Vizelerden sonra denemeye niyetlendim bakalım :)

    YanıtlaSil