9 Kasım 2014 Pazar

Elmalı Kek


elmali kek
Madem ki elmaların en taze olduğu zamandayız severek yaptığım elmalı kek tarifimi paylaşmanın tam sırası.
Hem kolay hem lezzetli hem de elmanın ön planda olması dolayısıyla hafif bir kek tarifi.

Malzemeler:            
45 gr(2 yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağ
80 gr un
1 adet yumurta 
45 gr şeker
1 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet (büyük boy, ya da 2 küçük) elma
Üzerine dökmek için şurup
1 çay kaşığı şeker
Yarım limonun suyu

 elmalı kek yapılışı

Yapılışı:

1.Tereyağ, şeker, yumurta ve süt bir kapta iyice çırpılır. 

2.Kabartma tozu unla karıştırılır ve iki porsiyon halinde karışıma eklenir ve çırpılarak homojen bir kek hamuru elde edilir.

3.Hazırlanan bu hamur önceden tereyağı ile yağlanmış  16 cm çapındaki fırın kabına dökülür.

4.Elmalar yıkanır kabukları soyulur  dörde bölünür, çekirdekleri çıkartılır ve her bir çeyrek elma tekrar ikiye bölünür  böylece sekiz parça elde edilmiş olur. Her bir parçanın üzerine keskin bir bıçakla çizikler atılır.

5.Elmalar resimde görüldüğü şekilde kek hamurunun üzerine yerleştirilir.

6.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.

7.Kek 40 dakika piştikten sonra bir cezvede kaynatılmış yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı toz şeker kek fırındayken her tarafına gelecek şekilde gezdirilerek üzerine dökülür. Bu halde 10 dakika daha fırında bırakılır.

8.Fırından aldıktan sonra kek kalıbı soğuyana kadar beklenir ve kek kalıbı el yakmayacak ısıya geldiğinde önce tahta bir spatulayla kenarlarda ve altta yapışma olup olmadığına bakılır daha sonra kek kalıptan çıkarılıp soğuyana kadar beklenir.
Afiyet Olsun :)

elmalı pasta




5 yorum:

  1. Çok şahane görünüyor. Şekli de güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Elmalı kekler çok hafif oluyor gerçekten sizinkide çok güzel bir tarif üstelik şekli öyle estetik elinize sağlık. İnstagram dan buraya geldim ve bloğunuzu takibe aldım. Güzel paylaşımlarınız varmış tahminim üzere:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. görüntüsü harika eminim lezzetide güzeldir ellerinizesağlık

    YanıtlaSil