Madem ki elmaların en taze olduğu zamandayız severek yaptığım elmalı kek tarifimi paylaşmanın tam sırası.
Malzemeler:
45 gr(2 yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağ
80
gr un
1
adet yumurta
45 gr şeker
45 gr şeker
1
yemek kaşığı süt
1 çay
kaşığı k abartma tozu
1
adet (büyük boy, ya da 2 küçük) elma
Üzerine dökmek için şurup
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı şeker
Yarım
limonun suyu
Yapılışı:
1.Tereyağ, şeker, yumurta ve süt bir kapta iyice çırpılır.
2.Kabartma tozu unla karıştırılır ve iki porsiyon halinde
karışıma eklenir ve çırpılarak homojen bir kek hamuru elde edilir.
3.Hazırlanan bu hamur önceden tereyağı ile yağlanmış 16 cm çapındaki fırın kabına dökülür.
4.Elmalar yıkanır kabukları soyulur dörde bölünür, çekirdekleri çıkartılır ve her
bir çeyrek elma tekrar ikiye bölünür böylece sekiz parça elde edilmiş olur. Her bir
parçanın üzerine keskin bir bıçakla çizikler atılır.
5.Elmalar resimde görüldüğü şekilde kek hamurunun üzerine
yerleştirilir.
6.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
7.Kek 40 dakika piştikten sonra bir cezvede kaynatılmış
yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı toz şeker kek fırındayken her tarafına
gelecek şekilde gezdirilerek üzerine dökülür. Bu halde 10 dakika daha fırında
bırakılır.
8.Fırından aldıktan sonra kek kalıbı soğuyana kadar
beklenir ve kek kalıbı el yakmayacak ısıya geldiğinde önce tahta bir spatulayla
kenarlarda ve altta yapışma olup olmadığına bakılır daha sonra kek kalıptan çıkarılıp soğuyana kadar beklenir.
Afiyet Olsun :)
Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok şahane görünüyor. Şekli de güzelmiş :)
YanıtlaSilElmalı kekler çok hafif oluyor gerçekten sizinkide çok güzel bir tarif üstelik şekli öyle estetik elinize sağlık. İnstagram dan buraya geldim ve bloğunuzu takibe aldım. Güzel paylaşımlarınız varmış tahminim üzere:) Sevgiler.
YanıtlaSilgörüntüsü harika eminim lezzetide güzeldir ellerinizesağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :))
YanıtlaSil