11 Şubat 2018 Pazar

Sizden gelenler 3 (ev yapımı sabunlar)

gurme sabun

Bu yazımda kendi keçisinin sütüyle keçi sütlü sabunlar yapan Sabun Gurme'nin büyük bir emek ve heyecanla ürettiği sabunlarına yer vermek istiyorum. İnstagram'daki sabun_gurme adlı hesabında sabunlarını bizlerle paylaşan Sabun Gurme kendinden ve sabunlarından şu sözlerle bahsediyor: 

Kendimi bildim bileli doğaya ve doğal olana karşı büyük bir ilgi duymuşumdur, öyle ki küçük bir çocukken bile kırlardan topladığım papatyaları suda kaynatır bu sularla saçlarımı yıkardım.
 
Kefirli Sabun

Sabun yapma fikri ise annelikle birlikte yaşadığım saç dökülmesi problemi ve bebeğimin yaşadığı alerjik cilt sorunlarına çözüm ararken oluştu.

aktif karbon doğal sabun
Keçi Sütü & Aktif Karbon
Online dersler alarak ve titizlikle araştırarak sabun yapımı konusunda gerekli bilgiyi elde ettikten sonra öğrendiklerimi istediğim mükemmel sonuca ulaşana dek uygulayıp kendi sabunlarımı üretmeye başladım. Uzun süre yaşadığımız saç ve cilt problemlerinden kendi doğal sabunlarım vesilesiyle artık kurtulmuştuk. 

doğal sabun

Şifa arayışı sebebiyle öğrendiğim sabun yapımı yıllar içerisinde hobiye, hobiden de çok severek yaptığım ve günden güne daha da geliştirdiğim bir işe dönüştü. 

ballı doğal sabun
Keçi Sütü & Bal
Sabunlarımın çeşidini arttırmak ve içeriğini zenginleştirmek amaçlı en doğal ve sağlıklı ham maddeye ulaşmak için araştırmalar yaparken de hayatımıza keçimiz dahil oldu. 

kükürtlü doğal sabun
Keçi Sütü & Kükürt
Gündüz kırda bayırda keçi çobanı akşam ise evinde küçük atölyesinde sabuncu olan bendeniz: Sabun Gurme, sabunlarımın kullanan herkese şifa olmasını diliyorum.

doğal sabun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder