2 Ekim 2014 Perşembe

Bardak Altlığı Yapımı

tığ işi
 
Bazen vakit azdır bazen de yün, bazense her ikisi. İşte böyle durumlar için son derece uygun bir çalışma ile karşınızdayım.
 
2.5 numara tığ ve ona uygun incelikte iplerle yapılan bardak altlığının yapım aşamalarını aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
 
İşe öncelikle 6 zincir çekip halka oluşturarak başlıyoruz.
 
1.sıra: 4'lü trabzanlardan oluşan 6 gruptan meydana geliyor.
Halka oluşturduktan sonra trabzan yerine geçecek 2 zincir çekiyoruz ve diğer 3 trabzanı yapıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken her bir dörtlü grupta trabzanları sonuna kadar yapmayıp son ilmekleri tığda bırakıyoruz ve dörtlü grup biterken tığda kalan tüm ilmekleri bir kerede toplu olarak alıyoruz. Her bir dörtlü grubun arasında 2 zincir çekiyoruz. Bitirirken son zinciri başlarken çektiğimiz iki zincirden ikincisiyle birleştiriyoruz.
 
2.sıra: Seçtiğimiz 2. renkle iki zincirlik herhangi bir  araya iki zincir çekerek başlıyoruz (başlangıç trabzanının yerine). Her iki zincirlik araya 4'lü trabzan grubundan 2 tane yapıyoruz ve hem bu 4'lü iki grubun arasına hem de 2şerli grubun arasına iki zincir çekiyoruz.
 
3.sıra: 1. renge geçiyoruz. Burada da dörtlü trabzan grupları yapıyoruz fakat bir 2şerli olarak bir tekli olarak ve her seferinde tüm aralara iki zincir çekiyoruz.
 
4.sıra: 2. renge geçiyoruz ve sırayla bir ikişerli 4'lü grup iki defa da peş peşe tekli dörtlü grup yapıyoruz ve yine tüm aralara 2şer zincir çekiyoruz.
 
5.sıra: 1. renge geçiyoruz her bir iki zincirlik araya bir sık iğne 3 zincir 1 sık iğne yapıyoruz.
 
kolay tığ modeli

kolay tığ işi

 

7 yorum:

  1. Harika olmuş :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok begenmiştim emeğine saglık tekrardan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan Canım, çok sevindim beğenmene.

      Sil
  4. hemen deneyeceğim başarabilirsem paylaşım için teekkürler

    YanıtlaSil